Ingrediencie pre 4 osoby
- 500g hlivy ustricovej
- maslo
- voda
- 1 cibuľa
- 1 PL kečup
- 1 PL horčice
- 1 PL hladkej múky
- 200 ml smotany na varenie
- 1 ČL mletej červenej papriky
- štipka mletej rasce
- štipka majoránky
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 g prášku BETA-GLUkÁN imuno complex (voliteľné)
Postup prípravy
- Hlivu zbavíme tvrdých častí a nakrájame na pásiky.
- Na masle orestujeme najemno nakrájanú cibuľu do sklovita.
- Pridáme nakrájanú hlivu, osolíme a pár minút restujeme, kým hliva nezmäkne, a začne sa jemne opekať.
- Pridáme mletú rascu, sladkú papriku, mleté čierne korenie, kečup a horčicu, zaprášime múkou a podlejeme vodou do dvoch tretín.
- Na miernom plameni dusíme asi 15 minút.
- Pridáme sladkú smotanu a všetko spolu povaríme ďalších 5 minúút.
- Na záver dochutíme majoránkou, prípadne dosolíme a okoreníme.
- Po odstavení z ohňa môžeme do jedla primiešať termostabilný prášok neoglucan®.