Blog
Hlivový perkelt
500g hlivy ustricovej maslo voda 1 cibuľa 1 PL kečup 1 PL horčice 1 PL hladkej múky 200 ml smotany na varenie 1 ČL mletej červenej papriky...
Prečo sú beta-glukány pre naše telo tak dôležité?
O svoje zdravie by sme sa mali starať počas celého roka, nielen v hodine dvanástej. Pomôcť nám v tom vedia beta-glukány. Ich priaznivé...
Prečo bývame v zime častejšie chorí?
Vo všeobecnosti je známe, že keď príde zima a počasie sa ochladí, viac ľudí začne trpieť prechladnutím. Dôvodom je, že v zime sa náš...
Ako sa vysporiadať s jarnou únavou?
S prívalom jari sa začne ozývať celá príroda a dlhšie slnečné dni nás motivujú byť viac fyzicky aktívny, no žiaľ, častokrát na to nemáme...
Čo sú to beta-glukány a ako nás chránia pred vírusmi?
Beta-glukány sú prírodné polysacharidy, ktoré sú považované za jeden z najznámejších prírodných imunostimulátorov. V Japonsku sa od...
Čo sú to antioxidanty a ako podporujú našu imunitu?
Už dlhšie počúvame, že antioxidanty sú zdravé. Vieme však prečo? Antioxidanty sú látky, ktoré pomáhajú neutralizovať voľné radikály v...
Ako hliva ustricová podporuje imunitu?
(lat. Pleurotus ostreatus)Hliva ustricová (Pleurotus ostreatus) je nielen obľúbená v gastronómii (má vysokú nutričnú hodnotu), ale zároveň...